Petak, 06. maj/svibanj 2016, 13:12 CET

  Nikolić odlučio da ne ide u Gračanicu

  05.01.2013
  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da neće ići za Božić u Gračanicu, istakavši da neće da mu Priština odredjuje da li će on otići na Kosovo ili ne.

  "Ne idem za Božić u Gračanicu. Neću da mi Priština odlučuje da li mogu da idem na naše Kosovo. Očigledno je da Euleks čeka da vlasti u Prištini to dozvole", rekao je Nikolić za "Kurir" od subote.

  On je dodao da će zbog toga morati da promeni svoj stav prema Euleksu, kao i prema Briselu, jer je Euleks, kako kaže, još jednom pokazao da nije statusno neutralan kako se predstavlja, već da radi onako kako mu Priština kaže.

  "Nisu mi dozvoljavali da odem na Kosovo dok sam bio predstavnik opozicije, a ne dozvoljavaju mi ni sada kada sam predsednik Srbije", kazao je Nikolić.

  Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio u petak da su institucije Kosova te koje nisu dozvolile predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da poseti Kosovo na Božić, 7. januara.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.