Nedjelja, 05. juli/srpanj 2015, 19:31 CET

Anketa: SNS na 41 posto, Vučić najpopularniji

26.12.2012
Među partijama u Srbiji po podršci se sada izdvojila samo jedna - SNS je došla do 41,3 posto podrške, što je 11 i po posto više nego pre godinu dana, navodi B92 koji  ekskluzivno objavljuje istraživanje o rejtingu s kojim stranke završavaju ovu godinu. 

Stožerna stranka vladajuće koalicije ubrala je plodove prije svega privođenja Miroslava Miškovića i ostalih antikorupcijskih slučajeva.

I dalje ih prate Demokrate, ali su sada prilično daleko - na svega 16,1 posto, za čak 7 i po posto manje nego prije godinu.

Treći su socijalisti sa 14,9 posto - i to sami, bez Dragana Markovića Palme i penzionera. Sa njima u društvu, čak i preskaču demokrate. Koštuničin DSS podržava 7,8 odsto građana.

B92 i Ipsos Stratedžik marketing pitali su 1005 građana Srbije o rejtingu stranaka i političara. 

Bez konkurencije u najvećem plusu je lider naprednjaka i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić. Prije svega zbog njegove borbe protiv korupcije i hapšenja, došao je do trenutka kada o njemu pozitivno misli 48 posto građana.

Kolika je promena stava o Vučiću najjasnije je iz podatka da je pre godinu dana o njemu pozitivno mislilo svega 17 posto građana.

Za Vučićem sledi premijer Ivica Dačić - o njemu pozitivno misli 37 posto građana, a negativno 25 posto. Dačić je broj pozitivnih utisaka povećao za 14 posto - krenuo je od 23 posto u decembru prošle godine.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ima podršku 36 posto građana Srbije .
26 decembar/prosinac 2012
26 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.