Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 02:28 CET

  Anketa: SNS na 41 posto, Vučić najpopularniji

  26.12.2012
  Među partijama u Srbiji po podršci se sada izdvojila samo jedna - SNS je došla do 41,3 posto podrške, što je 11 i po posto više nego pre godinu dana, navodi B92 koji  ekskluzivno objavljuje istraživanje o rejtingu s kojim stranke završavaju ovu godinu. 

  Stožerna stranka vladajuće koalicije ubrala je plodove prije svega privođenja Miroslava Miškovića i ostalih antikorupcijskih slučajeva.

  I dalje ih prate Demokrate, ali su sada prilično daleko - na svega 16,1 posto, za čak 7 i po posto manje nego prije godinu.

  Treći su socijalisti sa 14,9 posto - i to sami, bez Dragana Markovića Palme i penzionera. Sa njima u društvu, čak i preskaču demokrate. Koštuničin DSS podržava 7,8 odsto građana.

  B92 i Ipsos Stratedžik marketing pitali su 1005 građana Srbije o rejtingu stranaka i političara. 

  Bez konkurencije u najvećem plusu je lider naprednjaka i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić. Prije svega zbog njegove borbe protiv korupcije i hapšenja, došao je do trenutka kada o njemu pozitivno misli 48 posto građana.

  Kolika je promena stava o Vučiću najjasnije je iz podatka da je pre godinu dana o njemu pozitivno mislilo svega 17 posto građana.

  Za Vučićem sledi premijer Ivica Dačić - o njemu pozitivno misli 37 posto građana, a negativno 25 posto. Dačić je broj pozitivnih utisaka povećao za 14 posto - krenuo je od 23 posto u decembru prošle godine.

  Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ima podršku 36 posto građana Srbije .
  26 decembar/prosinac 2012
  26 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.