Dostupni linkovi

Završeno saslušanje Miškovića


U Tužilaštvu za organizovani kriminal večeras je završeno saslušanje osumnjičenih za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća sa vlasnikom "Delta holdinga" Miroslavom Miškovićem na čelu.

Pored njega, Tužialštvo je u svojstvu osumnjičenog saslušalo njegovog sina Marka Miškovića i vlasnika "Nibens grupe" Mila Duraškovića.

Saslušani su i bivši direktori PZP "Niš" Milutin Gašević i Zoran Mihailović, predsednik Skupštine akcionara PZP "Niš" Dejan Jevtić, direktor "Delta brokera" Predrag Filipović, direktor "Šer korporacije" Risto Ristić, akcionar PZP Niš Zoran Kaitović i procenitelj "Konzita" Rašo Zdravko.

Prema navodima krivične prijave Uprave kriminalističke policije, Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu oko 30 miliona evra.
XS
SM
MD
LG