Srijeda, 27. maj/svibanj 2015, 03:46 CET

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila nagrade

12.12.2012
Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji priredila je u sredu uveče prijem na kojem je dodelila nagrade "Ličnost godine" za doprinos u borbi protiv korupcije, medijskoj reformi, reformi policije i zaštiti i unapređenju ljudskih prava.

"Svaki od dobitnika dao je svoj značajan doprinos procesu reformi u Srbiji", naglasio je
novi šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Peter Burkhard.

Ovogodišnji laureati su direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Aleksandar Vujičić, direktor novinske agencije Fonet Zoran Sekulić i šef Biroa za strateško planiranje MUP-a Dražen Maravić, a priznanje je posthumno dodeljeno i osnivaču Beogradskog centra za ljudska prava Vojinu Dimitrijeviću za životnu predanost procesu unapređenja ljudskih prava.

Nagrada "Ličnost godine" sedmi uzastopni put odaje priznanje istaknutim pojedincima koji su svojim radom doprineli daljem razumevanju i negovanju vrednosti OEBS-a u Srbiji.
12 decembar/prosinac 2012
12 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.