Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 16:04 CET

  Putin: Nedopustivo strano mešanje u Rusiji

  12.12.2012

  Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da Rusija ne sme da izgubi svoj nacionalni identitet i nazvao nedopustivim strane uticaje na unutrašnju politiku.

  "Ne samo da moramo da nastavimo sa samouverenim razvitkom, već moramo da zadržimo i naš identitet, ne dozvolimo da izgubimo sebe", rekao je Putin.

  U svom prvom obraćanju naciji od maja ruski predsednik rekao je da bi Rusima koji dobijaju novac iz inostranstva trebalo da bude zabranjeno učešće u politici.

  "Demokratija nema alternativu. Ruska demokratija je moć ruskog naroda, a ne standardi koje neko nameće spolja", istakao je Putin.

  On se založio se za jačanje ruske ekonomije i vojske, odbacujući, kako je istakao, strane lekcije o demokratiji i pokušaje stranog mešanja u unutrašnju politiku zemlje.

  Putinu je ovo prvo obraćanje naciji od kako je osvojio treći mandat na martovskim izborima, uprkos protestima u Moskvi.
  12 decembar/prosinac 2012
  12 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.