Subota, 06. februar/veljača 2016, 12:31 CET

  Josipović: Nema razloga da se suradnja sa Srbijom ne nastavi

  08.12.2012
  Odnosi sa Srbijom nisu toliko narušeni kako se tvrdi na srpskoj strani, ocijenio je danas u Splitu hrvatski predsjednik Ivo Josipović. 

  „Oni u Srbiji to tako doživljavaju, međutim ne bi trebalo biti. Podsjetit ću da je u zadnje tri godine napravljen ogroman napredak i kada stranci čuju da imamo čak i sporazume o vojnoj suradnji -  gotovo da ne vjeruju”, kazao je Josipović i dodao kako bi  odnosi dviju država mogli biti puno bolji nego što su sada.

  “Sad je očito došlo do zahlađenja izazvanog vjerojatno i političkim stanovištima koja su se promijenila donekle u Srbiji i nezadovoljstvom presudom Haaškog suda”, rekao je Josipović.

  Nema nikakvog razloga da se dosadašnja suradnja između dvije zemlje ne nastavi, a kad se steknu uvjeti, sasvim sigurno će se i unaprijediti, dodao je.

  Upitan hoće li se i on uključiti u izglađivanje odnosa sa Srbijom, nakon susreta  Pusić – Mrkić i Mimica – Vučić, on je pojasnio da susreti na najvišoj predsjedničkoj razini imaju simoboličku vrijednost.

  „Takvi susreti proizvode korist onda ako postoji neka zajednička platforma koja ovog trenutka vjerojatno teško može biti nađena”, ocijenio je hrvatski predsjednik, dodavši kako dosadašnja suradnja na međuvladinoj razini treba biti nastavljena i treba jačati.

  „Doći će vrijeme i za susrete na premijerskoj i predsjedničkoj razini, to je sasvim sigurno”, zaključio je Josipović.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.