Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 06:52 CET

  Protest u Sarajevu zbog turbo folka u Domu mladih

  08.12.2012
  Nekoliko desetina građana Sarajeva povezanih zajedničkom facebook grupom protestiralo je danas na platou ispred Centra Skenderija protiv 'useljavanja "turbo folka" u Dom mladih, 'kolijevku pop-rock sarajevske muzičke škole' iz koje su iznikla kultna imena poput grupe Indexi, prepoznatljiva širom bivše Jugoslavije.

  "Sklonite turbo folk s naših ulica", "Marš cajkama i turbo folku iz Doma mladih", "Nećemo splavove u Domu mladih" poruke su sa današnjeg skupa.

  Mesud Rizvo je uime demonstranata kazao da su zahvaljujući njihovoj kampanji otkazani subotnji koncerti "turbo folka" u Domu mladih u Centru Skenderija, od kojih je prvi trebalo da se održi večeras.

  Rizvo napominje da mu nije važno odakle su i ko su najavljivani učesnici već generalno želi poručiti da Dom mladih nije mjesto za njihove manifestacije niti je "turbo folk" način pjevanja, odijevanja, ponašanja, kakav treba masovno da prihvataju mladi ljudi.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.