Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 17:11 CET

Protest u Sarajevu zbog turbo folka u Domu mladih

08.12.2012
Nekoliko desetina građana Sarajeva povezanih zajedničkom facebook grupom protestiralo je danas na platou ispred Centra Skenderija protiv 'useljavanja "turbo folka" u Dom mladih, 'kolijevku pop-rock sarajevske muzičke škole' iz koje su iznikla kultna imena poput grupe Indexi, prepoznatljiva širom bivše Jugoslavije.

"Sklonite turbo folk s naših ulica", "Marš cajkama i turbo folku iz Doma mladih", "Nećemo splavove u Domu mladih" poruke su sa današnjeg skupa.

Mesud Rizvo je uime demonstranata kazao da su zahvaljujući njihovoj kampanji otkazani subotnji koncerti "turbo folka" u Domu mladih u Centru Skenderija, od kojih je prvi trebalo da se održi večeras.

Rizvo napominje da mu nije važno odakle su i ko su najavljivani učesnici već generalno želi poručiti da Dom mladih nije mjesto za njihove manifestacije niti je "turbo folk" način pjevanja, odijevanja, ponašanja, kakav treba masovno da prihvataju mladi ljudi.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.