Četvrtak, 26. novembar/studeni 2015, 09:41 CET

Krivokapić neće podnijeti prijavu protiv paroha Plamenca

07.12.2012
Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić rekao je da neće podnijeti krivičnu prijavu protiv paroha barskog Jovana Plamenca, navodeći da je suštinski važno da zakon počne da se primjenjuje prema onima koji ne postoje kao pravni subjekti.

Plamenac je Krivokapiću u četvrtak poručio da ako još jednom pomene crkvu na Rumiji da će skinuti mantiju i da će dobiti ono što odavno zaslužuje.

Krivokapić je kazao da se „od onih u mantijama nije plašio ni kada su bili na tenkovima i uništavali bivšu domovinu, i kada su uništavali nejač i gradove“.„Nijesam ustuknuo od njih kada su se slikavali sa mitraljezima, a neki od tih sveštenika i dalje služe u Crnoj Gori“, kazao je on novinarima u parlamentu.

„Mene mantije još uvijek podsjećaju, kao generaciju Đorđa Balaševića na lepu protinu kći, a ne na neke druge koji se spremaju da skidaju i svlače mantije“, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, postoje druge kazne koje su mnogo blaže, „što se vidjelo u presudi mitropolitu Amfiholiju koji je dobio opomenu“.

On je ponovio da je akt o premještanju crkve sa Rumije konačan i da čeka na izvršenje godinama, navodeći da očekuje da će Vlada sprovesti tu odluku.
07 decembar/prosinac 2012
07 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.