Nedjelja, 14. februar/veljača 2016, 00:41 CET

  Rasmusen: Stanje na severu Kosova i dalje krhko

  04.12.2012

  NATO u potpunosti podržava politički proces uz posredovanje Evropske Unije, rekao je  generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen nakon sastanka šefova diplomatija država članica kome je prisustvovala i  i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

  „Podstičemo Beograd i Prištinu da učine sve što je u njihovoj moći da pronađu političko rešenje“, kazao je Rasmusen.

  On je s jedne strane izrazio zadovoljstvo zbog poboljšanja bezbednosne situacije poslednjih godina.

  „S druge, stanje na severu Kosova je i dalje krhko i nestabilno. Zbog toga je NATO odložio odluku o smanjenju broja pripadnika KFOR-a“.

  Rasmusen je istakao i da svi ministri podržavaju nastavak politike otvorenih vrata za prijem novih članica.

  „Naša vrata su otvorena i mi želimo kredibilnu politiku koja, s jedne strane, znači da nećemo praviti kompromise oko kriterijuma za pristupanje Alijansi. Želimo da osiguramo da su zemlje koje teže ulasku u NATO ispunile sve neophodne kriterijume. S druge, mi smo veoma privrženi ostvarivanju njihovog napretka u odnosima sa Alijansom. Drugim rečima, to znači ohrabrivanje i pomoć u sprovođenju neophodnih reformi“, zaključio je Rasmusen.
  04 decembar/prosinac 2012
  04 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.