Petak, 06. maj/svibanj 2016, 20:47 CET

  Iran osudio pooštravanje sankcija SAD

  04.12.2012
  Nedavna odluka američkog senata da se pooštre sankcije protiv Irana je "u suprotnosti s izjavama američke administracije u korist pregovora" s Teheranom, ocijenio je  danas glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

  Ova inicijativa pokazuje "da se ne može imati povjerenja u Sjedinjene Američke Države zbog postojećih različitih centara moći" u ovoj zemlji, dodao je Ramin Mehmanparast, prenijela je internet stranica državne televizije.

  Američki senat je jednoglasno odobrio u petak nove ekonomske sankcije da bi se još više paralizirao energetski sektor i pomorski promet  u Iranu, u znak odmazde za odbijanje Teherana da smanji svoj sporni nuklearni program koji osuđuje nekoliko rezolucija Ujedinjenih nacija.

  Američka administracija predsjednika Baracka Obame sa svoje strane uvijek potvrđuje da želi rješenje putem pregovora o iranskom nuklearnom problemu u višestranom okviru stvorenom 2009. godine između Irana i velikih sila, ali i eventualno u bilateralnim razgovorima koje je uvijek do sada odbijao Teheran.
  04 decembar/prosinac 2012
  04 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.