Nedjelja, 30. avgust/kolovoz 2015, 20:00 CET

Iran osudio pooštravanje sankcija SAD

04.12.2012
Nedavna odluka američkog senata da se pooštre sankcije protiv Irana je "u suprotnosti s izjavama američke administracije u korist pregovora" s Teheranom, ocijenio je  danas glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Ova inicijativa pokazuje "da se ne može imati povjerenja u Sjedinjene Američke Države zbog postojećih različitih centara moći" u ovoj zemlji, dodao je Ramin Mehmanparast, prenijela je internet stranica državne televizije.

Američki senat je jednoglasno odobrio u petak nove ekonomske sankcije da bi se još više paralizirao energetski sektor i pomorski promet  u Iranu, u znak odmazde za odbijanje Teherana da smanji svoj sporni nuklearni program koji osuđuje nekoliko rezolucija Ujedinjenih nacija.

Američka administracija predsjednika Baracka Obame sa svoje strane uvijek potvrđuje da želi rješenje putem pregovora o iranskom nuklearnom problemu u višestranom okviru stvorenom 2009. godine između Irana i velikih sila, ali i eventualno u bilateralnim razgovorima koje je uvijek do sada odbijao Teheran.
04 decembar/prosinac 2012
04 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.