Dostupni linkovi

Nikolić i Dačić: Liderima Srba ćemo dostaviti protokol



Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić obavezali su se danas da će
predsednicima opština na severu Kosova do 4. decembra dostaviti tehnički protokol sporazuma sa Prištinom u pisanom obliku, nakon čega se lideri lokalnih Srba obratiti tamošnjem stanovništvu, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika.

Nikolić je u razgovoru sa predsednicima opština ponovio da Srbija nikada neće priznati “jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije”.

Dačić je obavestio predstavnike Srba o sprovođenju do sada postignutih sporazuma sa Prištinom, pre svega o zajedničkoj upravi kretanja.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je rekao nakon današnjeg sastanka u Beogradu da Srbi na severu Kosova ne mogu da prihvate sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima ako on znači uspostavljanje granice sa centralnom Srbijom.

"Dobili smo uveravanja od predsednika i premijera da će u okviru nastavka tehničkog dijaloga... pokušati da taj sporazum poprave u smislu da Srbi ne moraju da vade kosovska dokumenta, ne menjaju srpske tablice i da ne plaćaju carine takozvanom nezavisnom Kosovu", rekao je Ristić.
XS
SM
MD
LG