Srijeda, 10. februar/veljača 2016, 07:43 CET

  Izaslanik: Kina podržava Palestince

  23.11.2012

  Kina podržava Palestince u njihovom sukobu sa Izraelom, kao i za njihovu inicijativu da unaprede status u Ujedinjenim nacijama, rekao je palestinski izaslanik Basam el Salihi, koji je u posjeti Pekingu.

  El Salihi rekao je novinarima poslije današnjih razgovora sa kineskim ministrom spoljnih poslova Jang Djiečijem da Kina podržava prekid svake agresije od strane Izraelaca prema palestinskom narodu.

  On je rekao da će Kina takođe Palestincima dati pomoć od million dolara.

  U pojasu Gaze protekao je prvi miran dan poslije više od nedjelju dana žestokih sukoba između Izraela i radikalnog Hamasa, na vlasti u toj palestinskoj teritoriji.

  Prekidom vatre, koji je dogovoren u srijedu, okončani su vazdušni i artiljerijski napada Izraela na Gazu i raketnih napada iz Gaze na Izrael, koji su trajali osam dana i u kojima je poginuo 161 Palestinac i pet Izraelaca.

  Palestina planira da 29. novembra traži unapređenje statusa u UN sa "entiteta posmatrača" na "državu nečlanicu". Tome se protive SAD, kao i Izrael.
  23 novembar/studeni 2012
  23 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.