Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 23:27 CET

Izaslanik: Kina podržava Palestince

23.11.2012

Kina podržava Palestince u njihovom sukobu sa Izraelom, kao i za njihovu inicijativu da unaprede status u Ujedinjenim nacijama, rekao je palestinski izaslanik Basam el Salihi, koji je u posjeti Pekingu.

El Salihi rekao je novinarima poslije današnjih razgovora sa kineskim ministrom spoljnih poslova Jang Djiečijem da Kina podržava prekid svake agresije od strane Izraelaca prema palestinskom narodu.

On je rekao da će Kina takođe Palestincima dati pomoć od million dolara.

U pojasu Gaze protekao je prvi miran dan poslije više od nedjelju dana žestokih sukoba između Izraela i radikalnog Hamasa, na vlasti u toj palestinskoj teritoriji.

Prekidom vatre, koji je dogovoren u srijedu, okončani su vazdušni i artiljerijski napada Izraela na Gazu i raketnih napada iz Gaze na Izrael, koji su trajali osam dana i u kojima je poginuo 161 Palestinac i pet Izraelaca.

Palestina planira da 29. novembra traži unapređenje statusa u UN sa "entiteta posmatrača" na "državu nečlanicu". Tome se protive SAD, kao i Izrael.
23 novembar/studeni 2012
23 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.