Srijeda, 04. maj/svibanj 2016, 03:54 CET

  Teheran šalje pomoć Hamasu

  21.11.2012

  Iran pruža finansijsku i vojnu pomoć palestinskoj organizaciji Hamas u pojasu Gaze, potvrdio je danas predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani.

  „Ponosni smo što branimo narod Palestine i Hamas i naša pomoć njima je i finansijska i vojna", rekao je Laridžani, bez navođenja više detalja, objavljeno je na sajtu iranskog parlamenta (ICANA.ir.).

  Iran nikada nije krio da pruža podršku Hamasu u Gazi, ali je, generalno, izbegavano da se pominje upućivanje vojne pomoći, prenela je agencija AFP.

  Laridžani je takođe danas, sa skupštinske govornice, pozvao arapske zemlje da slede primer Irana i pruže vojnu pomoć Palestincima u pojasu Gaze i izraelske napade po palestinskim teritorijama nazvao "organizovanim terorizmom".

  On je, međutim, u ranijoj izjavi odbio da komentariše optužbe Jerusalima da je Teheran prosledio Hamasu rakete tipa "Fajr-5" koje su korišćene u granatiranju Tel Aviva od početka vazdušnih udara po Gazi, prošle srede, 14. novembra, navodi Rojters.

  Te rakete imaju domet 75 kilometara, mnogo više nego ranije korišćene "Kasam" rakete domaće proizvodnje koje su palestinski ekstremisti koristili za gađanje meta u Izraelu.
  21 novembar/studeni 2012
  21 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.