Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 08:29 CET

Ehud Barak naredio mobilizaciju rezervista

16.11.2012
Izraelski ministar odbrane Ehud Barak naredio je danas mobilizaciju novog kontingenta rezervista dok se intenzivira konflikt između oružanih grupa u Gazi i Izraela, saopštio je portparol izraelskog ministra odbrane Još Hantman. 

Ova mjera saopštena je neposredno pošto je raketa ispaljena iz Gaze pala u naselje Guš Ezion na Zapadnoj obali, u blizini Jerusalima.

U ovom raketnom napadu nije bilo povrijeđenih, a nije pričinjena ni veća materijalna šteta.

Portparol vojske saopštio je danas da je proslijeđen poziv za 16.000 rezervnih vojnika.

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak juče je  odobrio  slanje poziva za 30.000 pripadnika vojnog rezervnog sastava, a portparol izraelskih oružanih snaga general Joav Mordekaj rekao je da ti vojnici mogu biti pozvani u svakom trenutku.

Izrael je počeo da pojačava vojno prisustvo, raspoređivanjem vojnika, tenkova i oklopnih transportera na granici sa palestinskom teritorijom.
16 novembar/studeni 2012
16 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.