Subota, 30. maj/svibanj 2015, 20:31 CET

Ehud Barak naredio mobilizaciju rezervista

16.11.2012
Izraelski ministar odbrane Ehud Barak naredio je danas mobilizaciju novog kontingenta rezervista dok se intenzivira konflikt između oružanih grupa u Gazi i Izraela, saopštio je portparol izraelskog ministra odbrane Još Hantman. 

Ova mjera saopštena je neposredno pošto je raketa ispaljena iz Gaze pala u naselje Guš Ezion na Zapadnoj obali, u blizini Jerusalima.

U ovom raketnom napadu nije bilo povrijeđenih, a nije pričinjena ni veća materijalna šteta.

Portparol vojske saopštio je danas da je proslijeđen poziv za 16.000 rezervnih vojnika.

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak juče je  odobrio  slanje poziva za 30.000 pripadnika vojnog rezervnog sastava, a portparol izraelskih oružanih snaga general Joav Mordekaj rekao je da ti vojnici mogu biti pozvani u svakom trenutku.

Izrael je počeo da pojačava vojno prisustvo, raspoređivanjem vojnika, tenkova i oklopnih transportera na granici sa palestinskom teritorijom.
16 novembar/studeni 2012
16 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Banja Lukai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
30.05.2015
Radio Slobodna Evropa u suradnji sa National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o najosjetljivijim temama koje tište mlade na Balkanu. Ovo je prva epizoda petog ciklusa Serijala u kojoj govore mladi iz Banje Luke. Srednjoškolci iz ovog bh. grada razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici, školi. Voditeljica i moderatorica je Remi, vokalistica benda Elemental. Producent je Mebius film iz Sarajeva.