Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 02:35 CET

Kacin za RSE: Crna Gora spremna za pregovore

15.11.2012

Poslanik  Evropskog parlamenta Jelko Kacin demantovao je u izjavi za Radio Slobodna Evropa pisanje podgoričkih Vijesti da bi Crna Gora mogla da počne pregovore sa EU tek na jesen naredne godine o  poglavljima, 23 i 24,  koja se odnose na korupciju i organizovani kriminal, iako je bilo najava kako bi to moglo da se desi do kraja ove godine.

Kacin je istakao da je Crna Gora spremna za pregovore, a da je u interesu Evropske komisije da oni počnu što pre.

,,Te informacije nisu tačne. Mi ćemo imati zajedničko zasedanje stabilizaciono-asocijativnog odbora Evropskog parlamenta i Skupštine Crne Gore 28. i 29. novembra u Briselu. Ja ću biti kopredsedavajući u ime Evropskog parlamenta sa predsednikom vaše skupštine Rankom Krivokapićem i to će biti momenat kada ćemo te stvari reći. U međuvremenu, biće otvorena neka nova poglavlja“, naglasio je Kacin. 

Na pitanje RSE kada bi mogli početi pregovori o poglavljima 23 i 24, Kacin je odgovorio:

,,Ja vam to neću reći jer je to u nadležnosti Evropske komisije a bilo kakvu izjavu tim povodom ne treba očekivati pre formiranja nove crnogorske vlade“.
15 novembar/studeni 2012
15 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika