Subota, 30. april/travanj 2016, 17:02 CET

  Kacin za RSE: Crna Gora spremna za pregovore

  15.11.2012

  Poslanik  Evropskog parlamenta Jelko Kacin demantovao je u izjavi za Radio Slobodna Evropa pisanje podgoričkih Vijesti da bi Crna Gora mogla da počne pregovore sa EU tek na jesen naredne godine o  poglavljima, 23 i 24,  koja se odnose na korupciju i organizovani kriminal, iako je bilo najava kako bi to moglo da se desi do kraja ove godine.

  Kacin je istakao da je Crna Gora spremna za pregovore, a da je u interesu Evropske komisije da oni počnu što pre.

  ,,Te informacije nisu tačne. Mi ćemo imati zajedničko zasedanje stabilizaciono-asocijativnog odbora Evropskog parlamenta i Skupštine Crne Gore 28. i 29. novembra u Briselu. Ja ću biti kopredsedavajući u ime Evropskog parlamenta sa predsednikom vaše skupštine Rankom Krivokapićem i to će biti momenat kada ćemo te stvari reći. U međuvremenu, biće otvorena neka nova poglavlja“, naglasio je Kacin. 

  Na pitanje RSE kada bi mogli početi pregovori o poglavljima 23 i 24, Kacin je odgovorio:

  ,,Ja vam to neću reći jer je to u nadležnosti Evropske komisije a bilo kakvu izjavu tim povodom ne treba očekivati pre formiranja nove crnogorske vlade“.
  15 novembar/studeni 2012
  15 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.