Petak, 29. april/travanj 2016, 14:06 CET

  Abas: Palestinci 29. novembra u UN traže unapređenje statusa

  13.11.2012
  Palestinski predsednik Mahmud Abas odredio je datum kada će palestinske vlasti zatražiti da u Ujedinjenim nacijama dobiju posmatrački status države koja nije članica. Abas je rekao da će 29. novembra Palestinci zahtevati da se unapredi njihov status u svetskoj organizaciji s trenutnog entiteta posmatrača.

  Istovremeno, a nakon što su palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze ispalili 13 raketa i bombi na jug Izraela, izraelski premijer Benjamin Netanijahu, govoreći pred diplomatama na skupu u južnom izraelskom gradu Aškelonu, rekao je da će njegova vlada preduzeti "bilo koju neophodnu akciju da se tome stane na kraj":

  Ne znam da li bi i jedna od vaših vlada mogla da prihvati ovakav napad. Ne znam da li bi se i jednom od vaših građana mogli da objasnite da je ovako nešto prihvatljivo. Zato ćemo se boriti za prava naših ljudi, preduzećemo sve što je neophodno, da bismo ovo zaustavili", rekao je Netanjahu.
  13 novembar/studeni 2012
  13 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.