Subota, 29. avgust/kolovoz 2015, 02:17 CET

Abas: Palestinci 29. novembra u UN traže unapređenje statusa

13.11.2012
Palestinski predsednik Mahmud Abas odredio je datum kada će palestinske vlasti zatražiti da u Ujedinjenim nacijama dobiju posmatrački status države koja nije članica. Abas je rekao da će 29. novembra Palestinci zahtevati da se unapredi njihov status u svetskoj organizaciji s trenutnog entiteta posmatrača.

Istovremeno, a nakon što su palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze ispalili 13 raketa i bombi na jug Izraela, izraelski premijer Benjamin Netanijahu, govoreći pred diplomatama na skupu u južnom izraelskom gradu Aškelonu, rekao je da će njegova vlada preduzeti "bilo koju neophodnu akciju da se tome stane na kraj":

Ne znam da li bi i jedna od vaših vlada mogla da prihvati ovakav napad. Ne znam da li bi se i jednom od vaših građana mogli da objasnite da je ovako nešto prihvatljivo. Zato ćemo se boriti za prava naših ljudi, preduzećemo sve što je neophodno, da bismo ovo zaustavili", rekao je Netanjahu.
13 novembar/studeni 2012
13 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.