Dostupni linkovi

Njujork: Nikolić se sastao s Ban Ki-munom



Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u ponedjeljak u Njujorku s generalnim sekretarom UN-a Ban Ki-munom i ponovio da se Srbija zalaže za rješavanje odnosa Beograda i Prištine mirnim putem i konstruktivnim dijalogom.

Kako je agenciji Beta rečeno u srbijanskoj delegaciji, Nikolić je Banu rekao i da će se Srbija zalagati za afirmaciju uloge UN na svjetskoj sceni.

Generalni sekretar UN izjavio je da je ohrabren Nikolićevim riječima i iskrenim zalaganjem za mir i stabilnost u regionu.

Predsjednik Srbije, koji će u Njujorku učestvovati u generalnoj debati na zasjedanju Generalne skupštine UN, sastao se u ponedjeljak i s predsjednikom Kipra Dimitrosom Kristofjasom i prenio mu napore koje Srbija čini u borbi protiv korupcije, kao i za prevazilaženje ekonomske krize.

Nikolić je predsjedniku Kipra, zemlje koja nije priznala nezavisnost Kosova, rekao da Srbija ne odstupa od teritorijalne cjelovitosti.

Kristofjas i Nikolić poručili su da tradicionalno dobre odnose dvije zemlje treba unaprijediti, naročito na ekonomskom planu.
XS
SM
MD
LG