Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 01:07 CET

  Protest MSP zbog napada na hrvatske navijače u Srbiji

  25.01.2012

  Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske izrazilo je danas protest srpskom ambasadoru u Zagrebu Stanimiru Vukićeviću zbog napada na hrvatske navijače u Novom Sadu i Rumi, javlja agencija Hina.

  Vukićević je izrazio žaljenje zbog tih incidenata i obavestio hrvatsku stranu da su nadležne službe Srbije dosad uhapsile šest napadača na hrvatske navijače.

  Ambasador je takođe kazao da se istraga nastavlja i da će o svim rezultatima nadležna tela u Hrvatskoj biti pravovremeno obaveštena.

  Kako piše u saopštenju hrvatskog ministarstva, obostrano je ocenjeno
  da takvi incidenti ne doprinose jačanju odnosa dve države.

  Hrvatska strana je zato zatražila pojačan angažman službi bezbednosti u Srbiji tokom predstojećih rukometnih utakmica na Evropskom prvenstvu na kojima se očekuje i više hrvatskih navijača.

  Hrvatski navijači napadnuti su sinoć nakon utakmice Hrvatske i Francuske u Novom Sadu i u Rumi gde je jedan hrvatski navijač uboden nožem.

  Portparolka novosadske policije Mileva Tomić rekla je agenciji Beta da je oko 15 vozila oštećeno na više različitih lokacija u Novom Sadu, a da se konačan broj još ne zna.
  25 januar/siječanj 2012
  25 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.