Subota, 30. april/travanj 2016, 03:29 CET

  Kuper sutra na Kosovu

  25.01.2012

  Posrednik u razgovorima Prištine i Beograda Robert Kuper sutra će boraviti na Kosovu i razgovaraće o nastavku dijaloga, prvenstveno o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima, objavio je prištinski list Zeri.

  Šefica kosovske delegacije Edita Tahiri rekla je tom listu da će sa Kuperom razgovarati i o ostvarivanju do sada postignutih sporazuma.

  Kuper će danas u Beogradu razgovarati sa šefom pregovaračkog tima Beograda Borislavom Stefanovićem.

  O regionalnom predstavljanju Kosova dve strane nisu postigle saglasnost, a Beograd insistira da se Kosovo predstavlja "u skladu sa rezolucijom 1244" i tvrdi da se na Srbiju vrši pritisak da odustane od te rezolucije.

  "Mi imamo odlučhan stav oko toga, jer je to prevaziđena rezolucija koja pripada istoriji i Srbija nema pravo da traži tako nešto", rekla je Tahiri i izrazila nadu da će se tokom susreta sa Kuperom pronaći rešenje za predstavljanje Kosova.

  Tahiri je ranije rekla da je za Kosovo prihvatljiva fusnota u kojoj će stajati da se Kosovo predstavlja bez prejudiciranja statusa.
  25 januar/siječanj 2012
  25 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.