Dostupni linkovi

Pod istragom za pobunu JSO i Ulemek


Istragom za oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije u novembru 2001. godine osim četvorice uhapšenih biće obuhvćeni i Milorad Ulemek Legija, kao i Duško Maričić Gumar i Zvezdan Jovanović, izjavio je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je potvrdio da je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal policijsko zadržavanje od 48 sati rano jutros određeno četvorici pripadnika JSO, i napomenuo da će najkasnije sutra oni biti privedeni na saslušanje kod istražnog sudije Specijalnog suda.

Uhapšeni nekadašanji načelnik za bezbednost JSO a sada pripadnik Bezbednosno-informativne agencije Veselin Lečić (51), pripadnik Žandarmerije Mića Petraković (39) i pripadnik Protivterorističke jedinice Vladimir Potić (37).

Akcija je sprovedena povodom postupanja po krivičnoj prijavi advokata porodiće Đinđić, Srđe Popovića, koju je podneo pre godinu dana.

Popovićevom prijavom su obuhvaćeni i bivši predsednik SRJ Vojislav Koštunica i nekadašnji načelnik šefa Vojno bezbednosne agencije Aca Tomić.
XS
SM
MD
LG