Dostupni linkovi

Zagreb:Odbačena krivična prijava protiv Pupovca



Opštinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu za prievaru i nesavjestan rad protiv predsjednika Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca i još dvojice dužnosnika SNV-a koje se teretilo za nestanak 2,19 miliona kuna.

Iz nalaza i mišljenja stalnoga sudskog vještaka za knjigovodstvo i finansije te iz zapisnika Sektora proračunskog nadzora Ministarstva finansija proističe da 2,19 miliona kuna nije "fantomski" nestalo, kako je navedeno u kaznenoj prijavi, nego je ta svota "u inkriminirano vrijeme" bila na žiroračunu spomenute udruge, kaže se u priopštenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a, u kojem se ne navode imena ni o kojoj je udruzi riječ.

Vještačenje je također pokazalo da je udruga dokumentirala sve rashode, da su prikazani prihodi i rashodi u skladu sa stvarnim prihodima i rashodima, iz čega se zaključuje da je sav doznačeni novac namjenski potrošen te da ga nije protivpravno prisvojila bilo koja fizička ili pravna osoba.

Po pisanju medija, u kaznenoj prijavi koju su prošle godine protiv Pupovca, Saše Miloševića i Rade Dragojevića podnijeli neki članovi SNV-a tvrdilo se kako u financijskom izvješću SNV-a za 2008. nisu prikazani prihodi u punom iznosu te da je tako nestalo 2,19 milijuna kuna.

Pupovac u današnjem priopštenju ističe kako je SNV upozoravao da je riječ o lažima, zlonamjernom iskrivljavanju činjenica i prljavoj kampanji protiv SNV-a koju vode "politički gubitnici i osobe neostvarenih ambicija iz raznih struktura". Najavio je da će radi sprječavanja daljnjih neistina SNV "poduzeti potrebne pravne korake da sudionici 'kampanje' odgovaraju za širenje neistina i kleveta".
XS
SM
MD
LG