Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 07:57 CET

Tači će objaviti spisak Albanaca koji su pomagali Martiju

25.12.2010
Donedavni premijer Kosova Hašim Tači najavio je da će uskoro objaviti spisak imena Albanaca koji su pomogli izvjestiocu Saveta Evrope Diku Martiju da pripremi izvještaj koji ga optužuje za trgovinu organima.

Tači je, kako prenosi današnja štampa u Prištini, ocijenio da će se od tih dokaza mnogi "zacrvenjeti".

"Postoje svjedoci i dokazi koji pokazuju na koji se način pripremao izvještaj", rekao je Tači u intervjuu za TV Klan, a prenose danas prištinski dnevnici.

Tači je dodao da i je bilo pokušaja da se izvještaj, koji je nanio ozbiljnu štetu imidžu Kosova, objavi prije izbora na Kosovu 12. decembra.

On je dodao da su do sada Haški tribunal, UNMIK i Euleks vodili tri istrage oko Martijevih tvrdnji, ali da nije ništa pronađeno.

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.