Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 21:09 CET

Srbija

Haški sud traži hapšenje Šešeljevih saradnika

Vojislav Šešelj

01.12.2015
Međunarodni tribunal za ratne zločine u Hagu objavio je tajni nalog za hapšenje troje državljana Srbije – zbog nepoštovanja Haškog suda, i to zbog pretnji svedocima sa suđenja Vojislavu Šešelju. Dalje/More

Kalendar

Poslušajte: Program za Srbiju

Galerija

Fotogalerija Karikature Predraga Koraksića Coraxa

Jedan od najprepoznatljivijih karikaturista u Srbiji Predrag Koraksić Corax stalni je saradnik Radija Slobodna Evropa i jednom sedmično objavljujemo njegov komentar političkog života Srbije bez reči.

Gaf nedelje

Audio Gaf nedelje: Poljubac čvrst, kao državni udar

Moglo bi se još pomisliti da bi na samitu u Zagrebu bilo dosadno da nije došao predsednik Srbije. To svakako nije istina, jer je sama Srbija sedmicu potrošila, još jednu, u izvrdavanju državnog udara. Sumnjate?
Dalje/More

Srpski s mukom

Hoću-neću, ili: Limiti političkog žongliranja

Odavno je primećeno da je tehniku vladanja Vučića moguće opisati kao permanentnu predizbornu kampanju, što se tumači time da je premijer kroz sada već dugogodšnje političko iskustvo shvatio da mu kampanje najbolje idu od ruke
Dalje/More
Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Ministri NATO o Avganistanu, Turskoj

U Briselu danas počeo dvodnevni sastanak ministara spoljnih poslova NATO, koji bi trebao donijeti odgovore na aktuelne bezbjednosne izazove - od Avganistana do istočnih i južnih granica Alijanse.

Hapšenja u Italiji i na Kosovu

Italijanska i kosovska policija uhapsile su četiri državljanina Kosova navodno povezana sa Islamskom državom, zbog širenja islamističke propagande i upućivanja pretnji papi Franji i bivšem američkom ambasadoru.

Eksplozija blizu metroa u Istanbulu

Jedan lokalni zvaničnik saopštio je da je na nadvožanjaku blizu gradske stanice Bajrampasa eksplodirala bomba, ali da još niko nije preuzeo odgovornost.