Dostupni linkovi

Tramp: 'Ja svoj stil neću mijenjati'


Donald Tramp
Donald Tramp

U ispitivanjima javnog mnjenja pada popularnost Donalda Trampa (Donald Trump), ali zato raste broj kritičara i kritika. Iako i sam Tramp govori o "ogromnim problemima", ipak ne poduzima ništa da nešto promijeni u svom stilu, ponašanju i javnim istupima.

Prema magazinu "Time", Republikanska stranka ozbiljno je zaprijetila Donaldu Trampu da će mu uskratiti novčanu pomoć, ukoliko se nastavi aktuelni trend pada njegove popularnosti. Umjesto njemu, novac će preusmjeriti na jačanje republikanskih kandidata za ulazak u Kongres.

I predsjednički kandidat i njegov portparol odbijaju tvrdnje o padu popularnosti i neadekvatnom ponašanju. Tramp je za Fox news izjavio da će, ako mu stranka zaista uskrati novac, on takođe prestati skupljati donacije za republikance.

Od početka ovog mjeseca Tramp je u više navrata tvrdio da će izbori 8. novembra biti "manipulisani". Uz to, ne prestaje davati dvosmislene ili direktne izjave na račun protukandidatkinje Hilari Klinton (Hillary Clinton) ili predsjednika Baraka Obame (Barack Obama).

Poseban gnjev u javnosti izazvao je primjedbom da bi Klintonovu na njenom putu do Bijele kuće mogli zaustaviti oni koji imaju oružje. U srijedu na Floridi je izjavio da je američki predsjednik osnivač takozvane Islamske države Iraka i Levanta (IDIL), dodavši da je suosnivač, citiramo „lažljiva Hilari Klinton“.

Ponovio je to i u četvrtak, unatoč sablažnjavanju velikog dijela javnosti, na šta se Tramp apsolutno ne obazire. „Ja svoj stil neću mijenjati“, kazao je on u telefonskom intervjuu za TV mrežu CNBC, tri puta objasnivši da on „samo govori istinu i ništa drugo“. Samog sebe je prozvao „istinogovornikom“.

U istom razgovoru je kazao kako bi pobjednik na izborima trebao biti on, ali ako izgubi zbog toga što nije politički korektan, onda će se „vratiti svom vrlo ugodnom životu, i otići na dugi lijepi odmor“. Dodao je ipak da se nada da do toga neće doći i da će biti pobjednik.

Stvari međutim ne stoje dobro za republikanskog kandidata. U trenutnim anketama zaostaje više od 10 posto u odnosu na demokratsku suparnicu.

Čak i u tvrdim jezgrima republikanaca, poput država Juta, Ohajo, Florida i Virdžinija.

U razgovoru s predstavnicima evangelističkih crkava i sam Tramp je priznao da ima probleme u Juti, ali i pojasnio da su za to krivi pogrešni izvještaji u medijima.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG