Dostupni linkovi

Vučić: 'Za Kosovsku Mitrovicu krenuo je putnički voz, a ne tenk'


Obavestio sam Mogerini da sam razočaran reakcijom EU, tokom večeri obavestićemo Rusiju, sutra i Kinu i potpredsednika SAD: Vučić
Obavestio sam Mogerini da sam razočaran reakcijom EU, tokom večeri obavestićemo Rusiju, sutra i Kinu i potpredsednika SAD: Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je doneo odluku da se voz koji je krenuo iz Beograda zaustavi u Raškoj da bi se, kako je rekao, sačuvala bezbednost putnika i da bi se izbegli sukobi.

"Za Kosovsku Mitrovicu krenuo je putnički voz, a ne tenk, ali se dešavaju gotovo neverovatne stvari", rekao je Vučić večeras nakon hitne sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Kako je rekao, specijalne snage Albanaca pokušale su deo pruge da miniraju.

"Iz mesta Lužane, samo od Albanaca sastavljenu jedinicu, poslali su sa dugim cevima na Jarinje, gde je trebalo da sačekaju voz, uhapse mašinovođu i putnike, i time dovedu do velikih sukoba", preneo je predsednik Vlade Srbije saznanja.

Srbi koji su čuli za to, kako je naveo, okružili su tu jedinicu. Albanci su onda poslali mimo odobrenja NATO, ili bilo čijeg, 7 oklopnih vozila sa specijalnim jedinicama ROSU, na sever, sa ciljem da isprovociraju sukobe, dodao je.

"Obavestio sam Mogerini da sam razočaran reakcijom Evropske unije na ove događaje. Tokom večeri obavestićemo Rusiju, sutra i Kinu i potpredsednika SAD, da ih obavestim da se Priština igra 'ratnih igara'", rekao je Vučić.

"Srbija želi mir, Srbe pozivam da ostanu mirni, a moje poslednje upozorenje i molba Albancima na Kosovu i Metohiji je da ne pokušavaju da napadnu Srbe oružjem, jer Srbija to neće dozvoliti", rekao je Vučić.

Samo ih molim da ne ubijaju Srbe, to je sve što imam da kažem, ne mogu da odgovaram na dalja pitanja, rekao je Vučić i završio konferenciju.

Kako je najavljeno sutra u 11 časova biće održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom će predsedavati predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Danas je sa Glavne železničke stanice u Beogradu prvi put nakon 18 godina krenuo voz za Severnu Mitrovicu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG