Dostupni linkovi

Druga noć Exita: David Guetta, Culture Shock, Edo Maajka, Božo Vrećo...


Nastup Davida Guette, Novi Sad, 8. juli 2016.
Nastup Davida Guette, Novi Sad, 8. juli 2016.

Zvuci elektronske muzike obeležili su drugu noć novosadskog Exita. Petrovaradinsku tvrđavu skoro do poslednjeg mesta napunio je francuski disk džokej (DJ) David Guetta. Na festivalu je najavljeno da će od sledeće godine ovaj muzički događaj dobiti istarsku uvertiru.

Guetta je u svom muzičkom nastupu kombinovao osim remixe poznatih hitova i vizuelne elemente uz vatromet, lasere i jarke boje na videobimu.

Autor himne ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu doneo je pravi scenski spektakl u u Novi Sad. Produkcija ovogodišnje turneje toliko je obimna da su skoro svi vodeći svetski muzički festivali stavili nastup pariskog hitmejkera na svoje glavne bine.

O njegovoj liderskoj poziciji u muzičkoj industriji govore i podaci da Guetta iza sebe ima preko devet miliona prodatih albuma, te 40 miliona prodatih singlova, uz više milijardi na striming servisima i 4,3 milijarde pregleda na svom zvaničnom YouTube kanalu.

On je jedan od najpopularnijih producenata i na društvenim mrežama sa neverovatnih 55 miliona fanova na Facebooku, kao i 19 miliona pratilaca na Twitter i četiri miliona na Instagram profilima.

Interesantan je bio program i na Fusion bini gde je pred publiku izašao bosanski pevač Božo Vrećo, autor sevdalinki sa ansamblom "Halka", a zatim Culture Shock i Edo Maajka kao i mnogi drugi.

Osim njegovog nastupa drugu festivalsku noć obeležila je i najava da će Exit od sledeće godine dobiti istarsku uvertiru. Prema rečima organizatora, nakon Crne Gore i Rumunije i Hrvatska će imati svoje parče Exita i to u Umagu.

Direktor festivala, Dušan Kovačević, kaže da im je cilj da Balkan postane jedna zajednička turistička ponuda.

"Region Jugoistočne Evrope može biti jedan od najtraktivnijih u festivalskom turizmu. Odabrali smo Umag i Istru najpre zbog kulturološke povezanosti i saradnje", navodi Kovačević.

Dušan Kovačević i Ronald Korotaj
Dušan Kovačević i Ronald Korotaj

Direktor Istraturista iz Umaga, Ronald Korotaj, ističe da će ovaj novi festival zapravo samo pojačati veze između Vojvodine i Istre.

"Postoji veza između Vojvodine i Srbije. Ne samo zajednička prošlost, već i u pogledu vrednosti, otvorenosti. Ova festivalska saradnja samo će pojačati te veze", reči su Korotaja.

Organizatori su najavili da će prve konkretne detalje u vezi sa novim festivalom publika čuti u septembru.

Na pitanje novinara da li to znači da će Exit odustati od festivala u Budvi zbog ovogodišnjih problema koji su se pojavili u organizaciji i zakupu zemljišta na plaži Jaz, direktor festivala je rekao da imaju ugovor na deset godina i da se nada da će problemi biti rešeni do sledeće godine.

"Bilo je puno problema oko realizacije ovogodišnjeg festivala u Crnoj Gori i ucena od strane meštana, ali ćemo tražiti garancije od države Crne Gore da se to više neće dešavati", pojašnjava Dušan Kovačević.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG