Dostupni linkovi

NJU ORLEANS/VASINGTON


Najmanje 80 osoba je poginulo prilikom prolaska uragana Katrina preko americke savezne drzava u priobalju Meksickog zaliva saopstili su zvanicni izvori. U Nju Orleansu uragan je izazvao poplave i unistio ili izazvao ostecenja na brojnim objektima.. Gradonacelnik Rej Nagin je izjavio da je Nju Orleans opustosen. "Imamo vise od 80 posto grada pod vodom. U nekim dijelovima voda dostize 6 metara. Oba aerodroma su pod vodom.” Strucnjaci procenjuju da se stete izazvane uraganom Katrina dostizu 26 milijardi dolara.Americcki predsednik Dzordz Buss je prekinuo odmor.
"Ovo su tesski trenuci za gradjane ovih regija. Znamo da mnogi strahuju da se vrate svojim kuccama. To nije mogucce u ovom trenutku. Nas prioritet je sada da spasimo zzviote i joss smo okupirani potragom za nestalima i operacijom spasavanja," izjavio je Buss.

BAGDAD
Pozivajuci se na zvanicne izvore, agencije javljaju da je najmanje 45 ljudi ubijeno u napadima americke avijacije na zapadu Iraka. Americka vojska je saopstila da je napala skrovista al-Kaide u blizini Kaima i da je nekoliko pripadnika ove teroristicke mreze ubijeno. U medjuvremenu je pukovnik iracke policije ubijen , a trojica njegovih pratilaca su ranjeni u napadu u zapadnom Bagdadu. U Kirkuku je ubijen komandant policijske jedinice koja obezbedjuje naftovod.
XS
SM
MD
LG