Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


U nastavku sudjenja osmorici srpskih policajaca, optuzzenih za ratni zloccin u Suvoj Reci 1999. godine, svedok Andjelko Popovich je rekao da o ubistvu cclanova porodice Berissa ne zna nissta, ali da su ljudi za novac svassta priccali.
Osmorica bivssih policajaca optuzzeni su za ubistvo 48 Albanaca, cclanova nekoliko porodica Berissa u Suvoj Reci na Kosovu 1999. godine, tokom NATO bombardovanja.
Na pocetku sudjenja 2. oktobra prossle godine prvooptuzzeni Radoslav Mitrovich, u to vreme komandant 37. odreda Posebnih jedinica policije "Nisski odred" negirao je da je naredio ratni zloccin protiv civilnog stanovnisstva 26. marta 1999. godine. I ostali optuzeni policajci negirali su svoju odgovornost.
Iz prve grobnice na vojnom strelisstu kod Prizrena, po naredjenju hasskog begunca generala policije Vlastimira Djordjevicha, deo lesseva je hladnjaccama prevezen i zakopan u masovnu grobnicu na poligonu Specijalnih antiteroristicckih jedinica policije u Batajnici.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG