Dostupni linkovi

logo-print

BEC


Generalni sekretar UN Kofi Anan ponovo je pozvao SAD na direktne pregovore sa Iranom oko spornog nuklearnog programa ove zemlje. On smatra da vlasti u Teheranu nece biti spremne na ozbiljne razgovore sve dok u njima ne bude uccestvovao i Vassington. U dosadassnjim pregovorima sa Iranom uccestvuje evropska trojka, Britanija, Francuska i Nemaccka.
U medjuvremenu, prema izvesstajima inspektora UN, pronadjeni su tragovi obogaccenog uranijuma u Iranu i to ne mestima za koja vlasti u Teheranu tvrde da se ne obavljaju nikakve nuklearne aktivnosti. Iranske vlasti odbacuju ove navode kao neosnovane.

DZAKARTA
Iranski nuklearni spor sa zapadnim silama samo je "psiholoska propaganda", izjavio je u petak predsednik Mahmud Ahmedinedzad odbacujuci mogucnost vojne akcije protiv njegove zemlje kao malo verovatnu.
Tokom posete Indoneziji, Ahmedinedzad je takode optuzio UN-ovu agenciju za nuklearni nadzor IAEA za dvostruke standarde i rad pod uticajem Sjedinjenih Drzava, Britanije i Francuske.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG