Dostupni linkovi

U Bratuncu pronađeno 14 migranata


Migranti na željezničkim prugama u blizini rijeke Drine između BiH i Srbije, 17. decembar 2019.
Migranti na željezničkim prugama u blizini rijeke Drine između BiH i Srbije, 17. decembar 2019.

Na području opštine Bratunac, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine (BiH), u četvrtak su pronađeni migranti koji su ilegalno, preko rijeke Drine došli iz Republike Srbije, potvrđeno je Policijske uprave Zvornik.

Ovo je prvi slučaj u posljednja tri mjeseca da su se na području ove opštine pojavili migranti, koji su tokom 2019. godine registrovani u većem broju, kako u Bratuncu tako i u susjednoj opštini Srebrenica.

"U pitanju je 14 lica koja su odmah predata graničnoj policiji. Pripadnici Policijske uprave Zvornik postupili su po prijavi, a sve ostale aktivnosti su u nadležnosti granične policije BiH“, rekao je za Radio Slobodna Evropa Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Bobar dodaje da pripadnici ove uprave preduzimaju pojačane mjere da se suzbije ilegalni prelazak migranata preko rijeke Drine.

Prema podacima Ministarstva sigurnosti BiH, u toku protekle dvije godine u BiH je registrovano preko 60.000 migranata i izbjeglica. Više od 5.000 njih smješteno je u privremene prihvatne centre u BiH.

XS
SM
MD
LG