Dostupni linkovi

Srbija: Privođenje zbog napada na fudbalera Napretka


Kruševac, Srbija
Kruševac, Srbija

Policija u Kruševcu privela je tridesetogodišnjaka iz tog grada zbog sumnje da je fizički napao fudbalera Napretka afričkog porekla, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Uhapšeni je osumnjičen da je u nedelju, 10. februara, oko 19 časova ispred Pionirskog parka u Kruševcu, gradu na jugu Srbije, lakše povredio državljanina Senegala koji nastupa za Fudbalski klub (FK) Napredak.

Po nalogu nadležnog tužioca, protiv njega će biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu zbog sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda.

Mediji su ranije danas preneli da su dvojicu fudbalera Napretka, koji su afričkog porekla, Senegalca Ibrahima Ndijajea i Kamerunca Samjuela Baha Regisa napali za sada nepoznati počinioci.

"Ndijaje je rekao da su ih vređali, ali ne na rasnoj osnovi, da oni nisu odgovarali na provokacije i da je onda jedan od njih metalnim predmetom napao Ibrahima sa leđa i naneo mu lakše telesne povrede", rekla je portparolka Napretka Valentina Vasić je za Javni servis.

Policija je, kako je navela, odmah došla na teren, a fudbaleri su prebačeni u Hitnu pomoć na pregled.

XS
SM
MD
LG