Dostupni linkovi

Protivnici NATO usvojili odluku o raspisivanju referenduma


Sa jednog od skupova anti-NATO aktivista u Crnoj Gori
Sa jednog od skupova anti-NATO aktivista u Crnoj Gori

Grupacija koja se identifikuje kao "Skupština izabranih predstavnika naroda Crne Gore" usvojila je danas odluku o raspisivanju državnog referenduma o ulasku Crne Gore u NATO koji će se, kako se navodi, održati kada se stvore pravni i demokratski uslovi.

Ta odluka usvojena je na narodnom skupu u Murinu, kojem je su pristvovali poslanici opozicionog Demokratskog fronta, poslanik Socijalističke narodne partija (SNP) Aleksandar Damjanović, kao i odbornici ovog saveza i SNP-a.

Ukazuje se da su izbori za Skpštinu Crne Gore, 16. oktobra prošle godine, bili nedemokratski i neregularni, zbog čega 39 poslanika bojkotuje njen rad.

„Zbog toga je takav parlament nelegitiman i bez punog kapaciteta za donošenje važnih odluka kao što je o eventualnom učlanjenju u NATO savez“, kaže se u odluci narodnog sabora.

Ističe se da je volja građana izražena rezultatom državnog referenduma biti obavezujuća za sve.

Opozicioni Demokratski front, glavna politička snaga koja se potivi članstvu Crne Gore u NATO prošle je sedmice saopštio da odustaju od održavanja alternativnog referenduma o članstvu u NATO.

Oni su međutim najavili, da će na Cetinju 28.aprila, na dan održavanja sjednice na kojoj treba da se usvoji odluka o pristupanju Crne Gore u NATO organizovati proteste.

Skup koji je Demokratski front organizovao danas u Murinu je vašar neodgovorne opozicije, ocijenio je danas u Skupštini premijer Duško Marković, i poručio da Crna Gora nepovratno ide ka ostvarenju cilja koji je definisala još 2006. godine na referendumu.

XS
SM
MD
LG