Dostupni linkovi

Vulin: Tražiću smenu rukovodstva RTS


Prema rečima Vulina, rukovodstvo javnog servisa "više ne polaže račune svojoj državi"
Prema rečima Vulina, rukovodstvo javnog servisa "više ne polaže račune svojoj državi"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin najavio je danas da će tražiti smenu rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS) i da će zatražiti podršku koalicionih partnera, jer, kako je rekao, čelnici javnog servisa očigledno više vode računa o tome šta će neko viknuti na protestima, nego o državnim interesima, prenosi Beta.

Prema rečima Vulina, rukovodstvo javnog servisa "više ne polaže račune svojoj državi i više vodi brigu o tome šta će im neko viknuti na ulici".

Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista je, gostujući na TV Pink, naveo da smenu rukovodstva RTS traži jer, kako je rekao, ne izveštava objektivno o protestima koji se događaju u Beogradu i gradovima širom Srbije. "Ako je sto ljudi, onda je sto ljudi, a ne hiljadu, i da o tome postoji televizijski prilog od tri minuta", rekao je Vulin.

On je naveo i da zahtevi i ciljevi protesta koji se svakodnevno od 3. aprila organizuju u više gradova Srbije "nisu jasni, jer niko ne zna ko postavlja zahteve, ko pregovara i ko će doći na mesto ljudi čiju smenu učesnici protesta traže".

Ministar je naveo da će razgovarati sa koalicionim partnerima nakon čega će na sednici Vlade zatražiti smenu vrha RTS-a.

XS
SM
MD
LG