Dostupni linkovi

Kosovo: Povišene mere bezbednosti uoči Uskrsa


Radno vreme policajaca produženo je sa 8 na 12 sati
Radno vreme policajaca produženo je sa 8 na 12 sati

Kosovska policija od ponoći primenjuje operativni plan koji ima za cilj povišene mere bezbednosti na celoj teritoriji Kosova, povodom predstojećih Uskršnjih praznika, izjavio je za Radio Slobodna Evropa zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

„Sve akcije i operativni plan su iz preventivih razloga, da bi se sprečilo bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira ili eventualni napadi na građane tokom praznika.

Iz tog razloga Kosovska policija je prethodnih dana vršila osmatranje i pripremu terena oko crkvenih, pravoslavnih i katoličkih objekata na celom Kosovu i operativni plan podrazumeva obezbeđenje svih objekata“, rekao je Radojević.

Radno vreme policajaca produženo je sa 8 na 12 sati. U skladu sa operativnim planom doneta je i oduka da se prekinu svi godišnji odmori policajaca i stupila na snagu zabrana odlaska na godišnje odmore pripadnika kosovske policije, ističe Radojević.

Direkcija kosovske policije odlučiće o dužini trajanja operativnog plana.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini pozvala je američke državljane na povećan oprez tokom predstojećih verskih praznika kao i prilikom masovnih okupljanja i manifestacija.

Isti poziv na oprez upućen je i američkim građanima u Makedoniji i Albaniji.

XS
SM
MD
LG