Dostupni linkovi

Vučić ubedljivo najviše vremena na Pinku i javnim servisima


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić, prema rezultatima monitoringa Novosadske novinarske škole, dobio je za svoju predizbornu promociju najviše sekundi na oba javna servisa Srbije, dok je na Televiziji Pink govorio više od 11.000 sekundi, prenosi Beta.

Podaci o dužini izjava predsedničkih kandidata u Dnevniku 2 Radio-televizije Srbije (RTS), sakupljeni od 9. do 20. marta, pokazali su da je Vučić u toj emisiji govorio 1.438 sekundi, dok je sledeći rangirani Saša Radulović sa 198 sekundi.

Podaci iz istog perioda, koji se odnose na Dnevnik Radio-televizije Vojvodine, Vučića takođe stavljaju u vodeću poziciju sa ukupno 647 sekundi, na toj televiziji drugi je Vojislav Šešelj sa 161 sekundom za svoje predstavljanje, dok je treći Saša Janković sa 125 sekundi predizbornog programa.

Situacija se dramatično menja kod monitoringa programa televizije Pink, gde je Vučić govorio 11.747 sekundi, dok su od ostalih kandidata u programu manje od 100 sekundi dobili još i Šešelj, Janković i Miroslav Parović.

Televizija N1 pokazala je najizbalansiraniji program, ali i u ovom programu Vučić ima vodeću poziciju sa 851 sekundom, dok je odmah iza njega Janković sa 442 sekundi u dužini izjava.

"Da su televizijske sekunde isto što i glasovi na izborima, RTV bi u drugi krug poslala Vučića i Šešelja, RTS Vučića i Radulovića, a televizija N1 Vučića i Jankovića, a na televiziji Pink ne bi bilo drugog kruga, Vučić bi imao 99,17 odsto glasova", objasnili su u Novosadskoj novinarskoj školi.

XS
SM
MD
LG