Dostupni linkovi

Senatski obavještajni komitet odbacio Trumpove tvrdnje o prisluškivanju


Senatori Mark Warner, demokrata i Richard Bur, republikanac u Komitetu za obavještajne službe
Senatori Mark Warner, demokrata i Richard Bur, republikanac u Komitetu za obavještajne službe

Republikanski i demokratski predstavnici u senatskom Komitetu za obavještajne službe objavili su da nijesu vidjeli nikakve dokaze da je predsjednik SAD Donald Trump bio prisluškivan prije i tokom kampanje za predsjedničke izbore 2016.

Saopštenje objavljeno u četvrtak od strane predsjednika Komiteta, Richarda Burra i vodećeg demokrate u tom tijelu, Marka Warnera stiže dan nakon što je obavještajni komitet Predstavničkog doma SAD izdao slično saopštenje.

"Na bazi informacija koje su nam dostupne, nijesmo vidjeli nikakve indikacije da je Trump Tower bio predmet nadgledanja bilo kojeg elementa vlade SAD bilo prije, bilo u toku izbornog dana 2016." stoji u saopštenju Burra i Warnera.

U jednom od svojih tweetova 4. marta, Trump je rekao da je njegov prethodnik Barack Obama naredio njegovo prisluškivanje u njegovoj kancelariju u New Yorku. Ovu izuzetnu eksplozivnu izjavu odmah je dematovao i odbacio portparol bivšeg predsjednika Obame.

Veliki broj kongresmena pozvali su takođe direktora FBI James Comeya da iznese dokaze za Trumpove tvrdnje ili da ih odbaci.

Comey i šef agencije za Nacionalnu sigurnost (NSA) 20. marta će biti na saslušanju u Predstavničkom domu SAD.

XS
SM
MD
LG