Dostupni linkovi

Ranjen Azem Vlasi


Azem Vlasi
Azem Vlasi

Kosovski advokat i nekadašnji jugoslovenski političar, Azem Vlasi, ranjen je jutros oko osam časova ispred svog stana u Prištini.

Slučaj je potvrdila za Radio Slobodna Evropa policija Kosova navodeći da je jedna osoba od 68 godina ranjena i da je na osnovu informacija policije, van životne opasnosti. Iz Kliničko-univerzitetskog centra, gde se trenutno nalazi, takođe je potvrđeno da je Vlasi van životne opasnosti.

Vlasi je upucan na pragu svog stana gde mu je ujedno i kancelarija. U stanu se u tom trenutku nalazila njegova supruga Nadira koja nije htela da spekuliše o motivima.

Ona je ranije rekla agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija vatrenim oružjem u rame, a da je do toga došlo nakon što je tražila da je Vlasi zastupa u određenom predmetu, što on nije prihvatio.

Azem Vlasi je u svesnom stanju i sada se priprema za operaciju, dodala je Nadira Avdić Vlasi.

Kamera je snimila čoveka i još uvek je nepoznato da li je uhapšen.

Policija je saopštila da je u toku intenzivna potraga za osobom koja je pucala u Vlasija.

Povodom napada na Vlasija oglasio se predsednik Kosova, Hašim Tači.

“Takvi akti su neprihvatljivi i za svaku osudu u društvu koje za cilj ima jačanje vladavine zakona. Advokatu Vlasiju želim brz oporavak, a od nadležnih organa očekujem da počinioca ovog zločina privedu pravdi“, napisao je Tači na Facebooku.

Više detalja biće objavljeno u toku dana.

* Uskoro opširnije

XS
SM
MD
LG