Dostupni linkovi

Tužiteljica Kajmaković: Tužilaštvo BiH ne vodi istragu protiv mene


Kancelarija Tužilaštva BiH
Kancelarija Tužilaštva BiH

Tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Diana Kajmaković za Radiosarajevo.ba kazala je da se protiv nje, kako je i iz Tužilaštva BiH jutros saopćeno, ne vodi istraga, već da se provjerava obavijest koju je dao tužilac Božo Mihajlović.

„Šokirana sam napisima i informacijama koje su se pojavile. Tužilaštvo ne vodi istragu protiv mene, već se radi o provjeri informacije koju je u Tužilaštvu ostavio Božo Mihajlović kad je davao ostavku na mjestu rukovodioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju. Tužilaštvo takvih navoda i obavijesti ima ne desetine i dužno je provjeriti ih, nije riječ o istrazi“, reklaje Kajmaković.

Tužiteljica je navela da je riječ o netačnim navodima, te da „ako bude pravde, od toga nema ništa“.

„U našoj državi sve je moguće, nažalost, ali ipak želim vjerovati da će pravda učiniti svoje. Značajno je da se sve ovo dešava u trenutku kad je u toku procedura za imenovanje zamjenika glavnog tužioca“, navela je Kajmaković.

U četvrtak je objavljeno da se protiv tužiteljice Kajmaković vodi istraga zbog trgovine utjecajem u slučaju Fahrudin Radončić i drugi.

Diana Kajmaković se spominje u presretnutim razgovorima koji se prezentiraju na suđenju Radončiću i drugima.

Nakon ovih informacija iz Tužilaštva je saopćeno da je formiran predmet na temelju podneska tužioca Bože Mihajlovića, a koji se odnosi na tužiteljicu Dianu Kajmaković, te da će se izvršiti provjere sadržaja iz podneska, ali nije riječ o istrazi.

Izvor: Radiosarajevo.ba

XS
SM
MD
LG