Dostupni linkovi

Mandić i Knežević ponovo tvrde da se protiv njih vodi montirani proces


Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević prilikom dolaska u Tužilaštvo Podgorica, 3. marta 2017.
Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević prilikom dolaska u Tužilaštvo Podgorica, 3. marta 2017.

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić nastavio je saslušanje lidera opozicionog saveza Demokratski Front Andriju Mandića i Milana Kneževića, koji se sumnjiče da su dio kriminalne organizacije koja je pripremala terorističke napade u Podgorici na dan parlamentarnih izbora 16 oktobra prošle godine.

Njih dvojica su ponovila stavove koje su iznijeli i nakon prvog saslušanja od 20 februara, da je u pitanju montirani politički proces protiv DF. I dalje kategorički odbacuju da imaju bilo kakve veze sa pokušajem državnog udara kao i da su se ikada i bilo gdje sreli sa osumnjičenim licima na spisku Specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Andrija Mandić je nakon saslušanja, na koji je došao bez advokata, saopštio kako Katnić nema nikakve dokaze protiv Demokratskog Fronta i kako zloupotrebljava institiciju Glavnog specijalnog tužioca. Mandić je pozdravio nagovještaje o spremnosti predstavnika ruskog tužilaštva da pravno pomognu istragu crnogorskih kolega.

“Podržavam to da rusko tužilaštvo uspostavi kontakte sa crnogorskim tužiocem. Mislim da tu crnogorsko tužilaštvo može da dođe i do obilja novih dokaza u vezi sa kriminalnom organizacijom Mila Djukanovića. Jer sam siguran da u Rusiji postoji veliki broj dokaza za tog kriminalca i njegovu bandu“, izjavio je Andrija Mandić.

Crnogorska policija uhapsila je 16. oktobra 2016. god 20 osoba iz susjedne Srbije po optužbi za planiranje napada na državne institucije, kojima je prema navodima tužilaštva, trebalo da rukovode dvojica Rusa-Eduard Širokov, odnosno Šišmakov, i Vladimir Popov, a njima je trebalo da pritekne u pomoć dio rukovodstva Demokratskog Fronta.

Opozicione partije, medjutim optužuju Đukanovića i njegove saveznike da su isfabrikovali zavjeru kako bi ojačali vlast i izbjegli poraz na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.

XS
SM
MD
LG