Dostupni linkovi

Trump: Kritike Sessionsu su 'lov na vještice'


Donald Trump
Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je kritike koje Demokratska stranka upućuje novom državnom tužiocu Jeffu Sessionsu, "lovom na vještice", prenosi Srna.

"Demokrate su izgubile izbore, sada gube i dodir sa realnošću. Neprestano govore o ilegalnom odavanju povjerljivih i ostalih informacija. To je lov na vještice", navodi se u saopštenju američkog predsjednika.

Trump je istakao da je Sessions pošten i da nikada nije rekao ili učinio nešto loše.

"Mogao je tokom svog izlaganja biti precizniji, ali je jasno da to nije učinio namjerno", dodaje se u saopštenju.

Trump je pritom mislio na Sessionsove odgovore tokom saslušanja pred Komitetom za pravosuđe prije nego što je imenovan za novog državnog tužioca.

Na pitanje o mogućim kontaktima između članova Trumpovog predizbornog tima i predstavnika Moskve, Sessions je odgovorio da nije imao nikakvog kontakta sa Rusija tokom predizborne kampanje.

Međutim, američki dnevnik Washington Post juče je pisao da se Sessions sastao u julu i septembru sa ruskim ambasadorom u Americi Sergejem Kisljakom.

Sessions je naglasio da ti susreti nisu imali nikakve veze sa izborima u SAD.

Jeff Sessions se sreo sa Kisljakom dok je bio na funkciji senatora Alabame. Prema njegovim riječima, to su bili radni sastanci o oružanim snagama, i slične susrete imao je i sa drugim ambasadorima akreditovanim u Washingtonu.

XS
SM
MD
LG