Dostupni linkovi

Pronađena tri tela nastradalih u Kragujevcu


Oblak nakon eksplozije u Tehničko - remontnom zavodu u Kragujevcu
Oblak nakon eksplozije u Tehničko - remontnom zavodu u Kragujevcu

Nakon intenzivne potrage pronađeni su posmrtni ostaci kapetana Darka Kostića i civilnih lica Dejana Kovačevića i Željka Nikolića, koji su nestali u razornoj eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.

Pukovnik Mihailo Zogović, zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Srbije izjavio je da su posle dva dana i dve noći intenzivnog traganja za nestalim osobama, u jako složenim uslovima, pronađeni ostaci tri tela.

“U skladu sa nalogom nadležnog tužioca u toku je identifikacija pronađenih posmrtnih ostataka”, rekao je Zogović.

On je istakao da je ovo je veliki gubitak za članove porodica, za kolektiv Tehničko-remontnog zavoda, ali i za sve u Vojsci Srbije.

Zogović je u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izrazio najdublje saučešće porodicama nastradalih, za koje je rekao da su bili predani svom poslu i da su ih krasile najviše vojničke vrline - požrtvovanje, čovečnost, hrabrost i odvažnost.

U eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u utorak, 28. februara, u pogonu za demontiranje minskoeksplozivnih sredstava, poginuo je i potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, a povređeno je 25 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije.

Zdravstveno stanje svih povređenih vojnika i policajaca koji se leče u Kliničkom centru Kragujevac i Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu je stabilno i oni su van životne opasnosti.

Grupa od 74 radnika se posle eksplozije sklonila u poseban objekat, odakle je bezbedno evakuisana. Oko 12 sati su bili odsečeni zbog teškog terena i opasnosti od novih eksplozija.

Istragu o uzrocima i posledicama ovog teškog incidenta vodi Više javno tužilaštvo u Kragujevcu.

Počela je sa radom i Komisija za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja, a započeo je i vanredni inspekcijski nadzor u Tehničko-remontnom zavodu koji, po nalogu ministra Zorana Đorđevića, sprovodi Inspektorat odbrane

XS
SM
MD
LG