Dostupni linkovi

Nikolić nakon kandidature Vučića: Dogovorićemo se


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da nije iznenađen ishodom glasanja Predsjedništva Srpske napredne stranke u utorak.

Na pitanje novinara da li odustaje od kandidature, Nikolić je poslije dodjele ordenja u Predsjedništvu rekao: "Dogovorićemo se. Bože zdravlje".

Na pitanje da prokomentariše kako je glasao njegov sin Radomir Nikolić na Predsjedništvu SNS, Nikolić je rekao da je njegov sin svoj stav iznio još na "pripremnom sastanku".

Predsjedništvo Srpske napredne stranke u utorak je jednoglasno donijelo odluku da Aleksandar Vučić, aktuelni premijer Srbije i predsjednik SNS-a, bude kandidat te političke partije na predsjedničkim izborima.

Vučić je u utorak navečer, gostujući na RTS, odbacio mogućnost da se SNS podijeli na dvije struje: njegovu i onu koja podržava aktuelnog predsjednika Tomislava Nikolića.

"Prihvatio sam kandidaturu samo zbog toga što mislim da je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost za Srbiju. To je ono što je apsolutno najvažnije. I ne postoji stvar koju zbog toga ne bih prihvatio", istakao je Vučić.

XS
SM
MD
LG