Dostupni linkovi

Branilac Predraga Bogićevića očekuje njegovo puštanje iz pritvora


Bogićevića Crna Gora, traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči održavanja parlamentarnih izbora
Bogićevića Crna Gora, traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči održavanja parlamentarnih izbora

Advokat predsednika Ravnogorskog pokreta Predraga Bogićevića, kojeg Crna Gora traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata, za RSE je izjavio kako očekuje da njegov branjenik bude pušten iz pritovra.

Apelacioni sud u Kragujevcu juče je ukinuo prvostepeno rešenje Višeg suda o ekstradiciji Predraga Bogićevića Crnoj Gori i vratio predmet na ponovni postupak.

Slaviša Mrdaković, advokat osumnjičenog Bogićevića, kaže za RSE da je odluka Apelacionog suda u skladu sa zakonom i da očekuje njegovo puštanje iz pritvora.

"Po mišljenju Apelacionog suda, Viši sud u Kragujevcu je prekoračio ovlašćenja jer su, s obzirom da se radi o teškim krivičnim delima, ona u isključivoj nadležnosti Specijalnog odeljenja Višeg suda u Beogradu", kaže Mrdaković.

Prema njegovim rečima, u skladu sa tim i ostalim dokazima, Apelacioni sud je ukinuo rešenje Višeg suda kojim je utvrđeno da ima uslova za ekstradiciju.

Sagovornik RSE kaže da se sada “bije bitka” za ukidanje pritvora jer je i dalje na snazi rešenje kojim je 13. januara Bogićeviću određen pritvor.

"Taj pritvor nije definisan kao ekstradicioni koji može da traje 18 dana, već kao običan pritvor zbog opasnosti od bekstva. To nije nigde potvrđeno, a Bogićević je u pritvoru iako se očekuje da ceo postupak preuzme Viši sud u Beogradu", kaže Mrdaković i dodaje da je podneo zahtev za ukidanje pritvora i puštanje na slobodu njegovog branjenika, ali da se zbog praznika odluka Višeg suda u vezi pritvora može očekivati u petak.

Bogićević, koga Crna Gora, traži zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči održavanja parlamentarnih izbora prošle godine u toj državi, uhapšen je 13. januara od kada se nalazi u pritvoru u Kragujevcu.

XS
SM
MD
LG