Dostupni linkovi

Hrvatski ministar Stier: Odbili smo Dačićev zahtjev za bilateralni susret


Davor Ivo Stier
Davor Ivo Stier

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Davor Ivo Stier oštro je danas kritizirao srpskog šefa diplomacije Ivicu Dačića zbog izjava o kardinalu Alojziju Stepincu i rekao da je odbio njegov zahtjev za bilateralni susret.

"Državna sekretarka je pozvala srpsku ambasadoricu i uložila oštar prosvjed i mi smo odbili zahtjev Dačića za bilateralni susret", rekao je Stier, prenosi N1 televizija.

On je ocijenio da je Dačićev napad na Stepinca bio "napad u najgoroj maniri jednog komunističkog aparatčika, kao što je bio progon Stepinca s montiranim procesom, propagandom koju je komunistička vlast tada razvijala".

"Te laži se danas ponavljaju i meni je žao što ima i Hrvata koji su u tome sudjelovali. Prošle godine je u srpskim medijima i Stjepan Mesić (bivši predsjednik Hrvatske) ponavljao te laži", naglasio je Stier.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić oštro je u četvrtak kritizirao podizanje spomenika nadbiskupu Alojziju Stepincu u Osijeku uz ocjenu da to pokazuje da je u toj zemlji uobičajena "antisrpska politika, opravdavanje zločina nad Srbima i rehabilitacija fašističke ustaške NDH".

"Žalosno je to što se dešava u Hrvatskoj, što potvrđuje činjenica da je povodom podizanja spomenika Stepincu, ratnom zločincu iz vremena fašističke ustaške NDH, najoštrija kritika došla zbog toga što je uz parking", naveo je Dačić u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

XS
SM
MD
LG