Dostupni linkovi

Podgorica: Položeno cvijeće u sjećanje na Srđana Aleksića


Bulevar Srđana Aleksića u Podgorici
Bulevar Srđana Aleksića u Podgorici

Predstavnici Podgorice i Foruma Bošnjaka Crne Gore položili su danas cvijeće na Bulevaru Srđana Aleksića u Podgorici kao znak sjećanja na mladića iz Trebinja koji je ubijen prije 24 godine jer je branio sugrađanina Bošnjaka.

Predsjednik Skupštine Podgorice Đorđe Suhih poručio je da se ne smije zaboraviti Srđan Aleksić i ono što je uradio.

"Aleksić je luča u onim tamnim, mračnim vremenima i treba da je sačuvati. Zadovoljstvo nam je što jedan bulevar nosi njegovo ime i što se svake godine obilježava njegov dan. Moramo zbog potomstva i čojstva, koje je uvijek krasilo ove krajeve, nastaviti da čuvamo ovaj datum", poručio je Suhih.

Predsjednik Savjeta foruma Bošnjaka Husein Tuzović naveo je da su potrebni zajedništvo, solidarnost, socijalna i ljudska pravda kako bi se nastavilo putem koji je trasirao Srđan Aleksić.

"U posljednje vrijeme javljaju se ekstremističke ideje sa mržnjom i prijetnjom. Dužnost svih nas je da to na svoj način onemogućimo", rekao je Tuzović.

On je podsjetio da je Podgorica dodijelila bulevar Srđanu Aleksiću 2013. godine na inicijativu Foruma Bošnjaka, navodeći da Srđan nikad neće biti zaboravljen.

XS
SM
MD
LG