Dostupni linkovi

Vavrinka, Mugurusa i Conga u četvrtfinalu Australijan opena


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Sten Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio Andreasa Sepija sa tri prema nula u setovima. Sva tri seta rešena su u taj-brejku.

Vavrinka će u četvrtinalu igrati protiv 12. tenisera sveta, Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je pobedio 51. na ATP listi Danijela Evansa sa rei prema jedan u setovima.

Sedma teniserka sveta Garbinje Mugurusa pobedila je Soranu Kirsteu iz Rumunije sa 6:2, 6:3. Mugurusa, koja je plasmanom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji rezultat na Australijan openu, igraće protiv bolje iz duela branioca titule Andželik Kerber iz Nemačke i Amerikanke Koko Vandevej.

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u četvrtfinale, drugi put u poslednje tri godine, pošto je pobedila Monu Bartel iz Nemačke sa 6:3, 7:5. Vilijams, koja je u finalu Australijan opena 2003. godine izgubila od mlađe sestre Serene, igraće u četvrtfinalu protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, koja je pobedila sunarodnicu Svetlanu Kuznjecovu sa dva prema nula.

Miša Zverev pobedio je u nedelju prvog igrača sveta Endija Mareja sa tri prema jedan u setovima. Zverev će u četvrtfinalu igrari protiv pobednika duela između četvorostrukog osvajača Australijan opena, Švajcarca Rodžera Federera, i Keija Nišikorija iz Japana

XS
SM
MD
LG