Dostupni linkovi

Crnogorska policija saopštila da radi na rasvjetljavanju eksplozije u Podgorici


Automobil koji je eksplodirao sinoć u Podgorici
Automobil koji je eksplodirao sinoć u Podgorici

Uprava policije Crne Gore, preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju događaja u kojem je od posljedica eksplozije srijedu večer u vozilu preminuo Đorđe Sekulović dok je Jelena Korać teško povrijeđena.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja u kojem je, od posljedica eksplozije u vozilu u Podgorici koja se dogodila sinoć, jutros preminuo Đ.S. (30) iz Podgorice sa prebivalištem u Budvi, dok je povrede zadobila J.K. (31) iz Podgorice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Naime sinoć, oko ponoći, je u vozilu „Reanult Megan“, beranskih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u Bulevaru revolucije u Podgorici, došlo do eksplozije.

U vozilu su se nalazili Sekulović i Korać, koji su od eksplozije zadobili teške tjelesne povrede.

"Odmah po obavještenju o događaju, službenici CB Podgorica su izašli na lice mjesta. Sekulović i Korać su transportovani u Klinički centar Crne Gore, gdje im je pružena medicinska pomoć i oboje su nakon toga smješteni na Odjeljenje intenzivne njege.

Sekulović je jutros oko 09,20 sati preminuo. Korać je, prema informacijama kojima raspolažemo, životno ugrožena", saopšteno je iz UP.

Sa mjesta nesreće u srijedu veče u Podgorici
Sa mjesta nesreće u srijedu veče u Podgorici

Uviđaj, kojim je rukovodio nadležni tužilac, obavili su službenici CB Podgorica i Forenzičkog centra, uz učešće vještaka za požare, eksplozije i havarije (PEH).

Sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Policijski službenici, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju događaja, navode iz policije.

Ovo je treća razorna eksplozija automobila u Podgorici u posljednja dva mjeseca.

XS
SM
MD
LG