Dostupni linkovi

Dvoje odraslih migranata i dečak poginuli u nesreći kod Niša


Vozač automobila je pobegao sa mesta nesreće, a na lice mesta stiglo je osam ekipa hitne pomoći iz Niša i Aleksinca
Vozač automobila je pobegao sa mesta nesreće, a na lice mesta stiglo je osam ekipa hitne pomoći iz Niša i Aleksinca

Dva državljanina Avganistana poginula su, a deset migranata je povređeno u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros u 3.40, na auto-putu Niš - Beograd, u mestu Draževac, saopštila je policija i navela da je potraga za vozačem, koji je pobegao nakon nesreće, u toku.

Povredama je u niškom Kliničkom centru podlegao i dečak (15).

Ageniciji Beta je danas rečeno u Kliničkom centru Niš da su povređeni migranti iz Avganistana, Sirije, Pakistana i Irana.

Do nesreće u kojoj je povređeno i petoro dece, došlo je kada je "pasat", kojim je upravljao za sada nepoznati vozač, i u kom su bili migranti, udarilo u zaštitnu ogradu, navodi MUP.

Uviđaj su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po ovlašćenju tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.

Povređeni su zbrinuti u niškom Kliničkom centru.

Direktor Urgentnog centra u Nišu Miodrag Lazić izjavio je Beti da je većina povređenih migranata životno ugrožena, sa teškim povredama glave, ruku i nogu i drugih organa.

Prema njegovim rečima, nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru povređeni migranti su prebačeni na klinike Kliničkog centra u Nišu na dalje lečenje.

"Jedan muškarac i jedna žena zadržani su u Urgentnom centru, dok su ostali prebačeni na neurohirurgiju, vaskularnu hirurgiju i ortopediju. Na neurohirurgiji je i jedno dete, a četiri deteta su na dečijoj hirurgiji", rekao je Lazić.

On je rekao da su odmah po zbrinjavanju, jednom migrantu amputirane obe noge.

XS
SM
MD
LG