Dostupni linkovi

Policija CG: Nemamo saznanja o policajcima na platnom spisku kriminalnih grupa


Ilustraciija
Ilustraciija

Iz Uprave policije Crne Gore su saopštili da nemaju ni saznanja ni indicije o tome da su određeni policajci na platnom spisku kirminalnih grupa, kako je to za Vijesti saopštio navodni šef škaljarskog klana Jovan Vukotić.

''U tekstu je dat medijski prostor za teške i ničim potkrijepljene optužbe Jovana Vukotića, lica koje je bezbjednosno – interesantno službama bezbjednosti ne samo kod nas već regiona i Zapadne Evrope, a koje se inače nalazi u bjekstvu i za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu. Nezavisni dnevnik Vijesti inače, prije objavljivanja teksta, nije tražio od Uprave policije MUP-a izjašenje u vezi ovih navoda" stoji u saopštenju policije.

"Uprava policije MUP-a ne posjeduje ni saznanja ni indicije koje bi ukazale na sumnju da određene policijske starješine ili policijski službenici primaju novac od kriminalaca ili da su na bilo kakvom tzv. platnom spisku kriminalnih grupacija. Da takve sumnje postoje, Uprava policije MUP-a bi preduzela aktivnosti da se takvi policijski službenici liše slobode i procesuiraju, kao što je i do sada činila za sva krivična djela za koja su srećom malobrojni policijski službenici bili osumnjičeni. Samim tim ovakva ničim potkrijepljena i javno objavljena izjava šteti ugledu policijskih službenika i cijele službe" navodi se

Poručuju i da će MUP i Uprava policije u svakom slučaju preduzeti aktivnosti kako bi ovi navodi bili provjereni.

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije će takođe od Vukotića, čim bude dostupan nadležnim organima, uzeti izjavu povodom ovih navoda u tekstu i insistirati na predočavanju konkretnih imena i dokaza, sa čime će takođe upoznati nadležnog tužioca.

"Ukoliko Vukotić ne bude iznio konkretne dokaze za navedeno, nadležni tužilac će se izjasniti u vezi sa pravnom kvalifikacijom njegovog ovakog istupanja u javnosti'', navodi se u saopštenju policije.

Iz tužilaštva su ranije danas saopštili da su otvorili predmet povodom izjava Vukotića.

XS
SM
MD
LG