Dostupni linkovi

Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice raziličito o zidu


Gradonačnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri obišao je radove na zidu na Ibarskom mostu, 8. decembar 2016.
Gradonačnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri obišao je radove na zidu na Ibarskom mostu, 8. decembar 2016.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri obišao je oko podneva radove na glavnom ibarskom mostu i došao do zida koji se nalazi u neposrednoj blizini severne strane mosta.

Prilikom obilaska nije davao izjave, ali nakon upornih pitanja novinara koji su se tu zatekli rekao da ovaj zid nije predviđen briselskim sporazumom, da je njegova izgradnja ilegalna i da će on biti uklonjen.

On je dodao i da je izdata naredba za prekid daljih radova oko ovog zida.

S druge strane, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je za Radio Slobodna Evropa da“potporni zid“ koji je postavljen, a koji je predviđen projektom revitalizacije mosta i pešačke zone svakako ostaje, a da eventualno može biti korigovan.

Rakić je rekao da će se od 13 časova sastati sa predstavnicima delagcije EU sa kojima će razgovarati o revitalzaciji mosta, izgradnji kružnog toka, usagalašavanje projekata srpske firme koja radi pešačku zonu i albanske koja izvodi radove na mostu.

Sastanku prisustvuju oba gradonačelnika. Naglasio je da su sa projektnom dokumentacijom i „potpornim zidom“ koji će biti izgrađen za potrebe revitalizacije tog dela već mesecima unazad upoznate i Priština i Evropska Unija.

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova, Edita Tahiri, je na hitnom sastanku u utorak sa vladinom Radnom grupom o sprovođenju Briselskog sporazuma izrazila zabrinutost u vezi ilegalnog podizanja jednog zida u blizini Ibarskog mosta u severnom delu Mitrovice što je, kako je rekla, u suprotnosti sa Briselskim sporazumom.

XS
SM
MD
LG